Se och göra i Uddevalla

Uddevalla är en tätort i Bohuslän och centralort i Uddevalla kommun, Västra Götalands län. Här finns det en hel del att se och göra. 

Om du gillar kultur så ska du inte missa att besöka Bohusläns museum till exempel. Där finns det flera utställningar, föreläsningar samt andra arrangemang.

En bit utanför Uddevalla finns det ett spännade utflyktsmål, nämligen Dragsmarks kloster. 

Ett hett tips är att bo på Hafsten Resort camping. Det eftersom att där finns det gott om aktiviteter för stora och små så väl som det finns pooler och vattenrutschkanor.

Djur och natur

Det finns gott om saker att se och göra om du är intresserad av djur och natur. Du kan kolla in Bassholmen. Det är både en ö och ett naturreservat. På ön finns det ett gästhem från 1800-talet att bo på om du vill. Bassholmen har gott om sjöfåglar, strandängar samt att det finns ett museum, en gästhamn och ett våffelcafé.

Det finns mer natur att upptäcka om du tar dig till Bredfjället och Herrestadsfjället. Det är vildmarksliknande naturområden som har sjöar, vandringsleder och skidspår.

Emaus lantgård är en anna plats som många gärna besöker. Här kan du möta gårdens djur så som hästar, getter, katter, kaniner, hönor, tuppar och mer. Du kan få klappa dem, rida häst och ha det mysigt. 

Mer att göra i Uddevalla

I Uddevalla finns det en strandpromenad. Vandrar du den så kommer du att komma till Gustafsberg, som är Sveriges äldsta bad- och kurort. Den är från 1700-talet. Strandpromenaden i sig är 9,3 km lång och går från Skalbankarna till Lindesnäs. 2009 utsågs den till Sveriges vackraste väg.

Uddevalla har även en del events som sker. Under sommaren är det musikfestivaler samt att det brukar vara både Uddevallakalaset så väl som Internationell Street Market. Sedan är det även andra festivaler då och då. 

Idrott finns det med och det skker flera idrottsevenemang, så som Grand prix i motocross, handboll, fotboll och simning.

Sedan finns det också kul aktiviteter i form av gocart, badhus, bowling, älgpark, klättervägg, paddling och massa annat. 

25 Jun 2020