Topp 10 nyhetstidningar över världen

Att läsa tidningar sägs vara en av de viktigaste vanorna som man bör odla. Det gör dig inte bara medveten om vad som händer runt om i världen utan det gör dig också mer intellektuell och åsiktsfull. Det är väldigt viktigt att välja rätt typ av innehåll, det bör inte vara partiskt och inte uppmuntra till några nedsättande kommentarer. Numera finns det så många alternativ i tidningarna, vilket gör det svårt att välja ett.

Här nedan är de 10 mest popuära tidningarna i världen.

The Guardian (Storbritannien)

The Guardian grundades av John Edward Taylor den 5 maj 1821. Tidigare känd som 'The Manchester Guardian' är den nu världens mest populära och framstående tidning. Med en daglig läsekrets på mer än 35 miljoner läsare har The Guardian skapat en revolution inom nyhetsbranschen. Den har utsetts till "National Newspaper of the Year" fyra gånger i Storbritannien för att vara den mest betrodda tidningen. Sektioner som Sport, Opinions och Editorials är de olika spalterna som finns i tidningen.

Wall Street Journal (USA)

Wall Street Journal är den mest kända amerikanska tidningen. The Wall Street Journal grundades den 8 juli 1889 av Charles Dow, Edward Jones och Charles Bergstresser och är nu bland världens mest lästa tidningar. Wall Street Journal läses främst av arbetande proffs, investerare och affärsmän. Tidningen ges ut på engelska både i tryckta och digitala medier. Den har en genomsnittlig upplaga på 3,5 miljoner inklusive en digital räckvidd på cirka 2,7 miljoner.

The Times of India (Indien)

The Times of India är en av de äldsta och mest populära tidningarna i Indien. Denna tidning med indiskt ursprung har sitt huvudkontor i Mumbai, Maharashtra (Indien). Den publiceras på engelska och har gjort sin väg bland andra populära internationella tidningar. Det grundades 1838 och ägs av The Times Group. Den är erkänd som "The Leading Paper in Asia" av BBC. Med tanke på dess intellektuella status är den nuvarande publiken på denna tidning arbetande individer, studenter och affärsmän.

The Hindu (Indien)

Startade 1878, The Hindu är engelskspråkig, en indisk dagstidning som ägs av The Hindu Group. Det är den näst mest cirkulerade tidningen i Indien, efter The Times of India. Den är känd för att tillhandahålla autentisk information analyserad av proffs och statliga webbplatser som PIB och PRS. Dess reportage och redaktionella stycken läses noggrant och tas på allvar över hela Indien. Dess moderbolag, Hindu Group Publications, ger också ut en affärstidning, Hindu Business Line och populära tidskrifter som Frontline och Sportstar.

New York Times (USA)

New York Times är en engelsk dagstidning som grundades av Henry Jarvis Raymond och George Jones den 18 september 1851. Den uppskattade dagliga räckvidden för 4,3 miljoner läsare inkluderar både tryckta och digitala medier. Den har tilldelats "Pulitzer-priset" över 100 gånger. The New York Times gör sin väg bland de mest populära tidningarna och täcker nyheter från olika sfärer som sport, underhållning och politik. Det har sitt huvudkontor i New York och leds för närvarande av Meredith Kopit Levien.

Washington Post (USA)

The Washington Post grundades 1877 och är en amerikansk tidning. Med syftet att förena, informera och upplysa folket har det vunnit enorm popularitet inom detta område. Ses som den mest populära tidningen i USA, den är känd för sin kvalitet som är känd över hela världen. Med en daglig upplaga på 474 767 och över 1 miljon digitala upplagor är det en av de bästa tidningarna i världen.

Asahi Shimbun (Japan)

Den första upplagan av The Asahi Shimbun publicerades den 25 januari 1879. Publiken på denna tidning är främst över- och medelklassfolket. Dess månatliga besök är cirka 58 816 103, varav 83 % är japanska läsare och de återstående 17 % är läsare runt om i världen. Det anses vara den enda japanska tidningen som täcker utländska nyheter i stor andel.

The Sydney Morning Herald (Australien)

Denna dagstidning grundades den 18 april 1831 av Alfred Ward Stephens, William McGarvie och Frederick Stokes. Den är välkänd för sin undersökande journalistik och har vunnit många priser för densamma. The Sydney Morning Heralds huvudkontor ligger i North Sydney, New South Wales. Den täcker alla nyheter inom affärer, mode, underhållning och många fler. Dess redaktionella kolumn anses vara den mest intelligenta och mest lästa delen.

China Daily (Kina)

Med 8 00 000 tryckta upplagor gör China Daily sig till den enda engelska tidningen i Kina med så stor framgång. China Daily är tillgängligt i delstaterna Kina, USA och Europa. Publicerad i både tryckt och digitalt medium, dess läsekrets är främst diplomater, högre rankade chefer, akademiker och forskare. Sedan 1981 har China Daily fått en betydande mängd tittare och popularitet, vilket är svårt för andra konkurrenter att matcha.

Daily Mail (Storbritannien)

Bland andra framstående brittiska tidningar står Daily Mail högt som en åttafaldig vinnare av British National magazine of the year. Uppskattningen av den dagliga läsaren av denna tidning är över 3,95 miljoner. Majoriteten av publiken är brittiska kvinnor. De är mest kända för sin kampanj- och redaktionsjournalistik. Trots att den förlorade sin cirkulationsmarknad på 1970-talet har den gjort en massiv comeback.

4 Jul 2023